699 - Uitdaging

La Croisille sur Briance

Referentie: 699, Woonoppervlakte: 90 m2, Aantal kamers: 5

€49.500,=
  • (Inclusief makelaarscourtage)
verkocht

Uitdaging


 

Dit stenen huis van ongeveer 80 m² met twee uitbouwen, is volledig te renoveren en heeft twee niet-aangrenzende schuren met groot tuinkavel. Een project geschikt voor een of twee enthousiaste doe-het-zelvers met klein startkapitaal en een flinke dosis moed! Het is gelegen in een klein, rustig gehuchtje in de gemeente La Croisille sur Briance, in het zuidelijke deel van de Haute-Vienne en het regionale park van Millevaches en Limousin.

 

Het huis
Het oude gedeelte van het huis is bewoonbaar, maar zeer eenvoudig. Het bestaat uit een portaal dat toegang geeft tot een keuken van 15 m² met een oude hydraulische kachel die in de open haard is geïnstalleerd en een houtgestookte centrale verwarming voedt. Rechts van de keuken, de eetkamer van 14 m² boven een kelder. De kelder, die toegankelijk is via een luik in de vloer, wordt niet goed geventileerd, waardoor hij vochtig is en de vloeren hebben aangetast. Een slaapkamer op de begane grond met een grote erker is gecreëerd vanuit de eetkamer in een uitbouw van grijze bouwsteen. Deze kamer van 16 m² is onlangs voorzien van een laminaatvloer. Een tweede uitbouw achter de eetkamer betreft een wasruimte (6 m² met WC), een kleine badkamer (3 m²) en een opslagruimte (10 m²). 

Een gesloten trap geeft toegang tot de zolder. De zolder heeft 2 slaapkamers van respectievelijk 9,5 m² en 16 m². De ene heeft een raam dat uitkijkt op de voorkant van het huis en het kleine weggetje in het gehuchtje, de andere heeft een klein Velux-raam. Er zit isolatie onder het dak, maar die moet oud zijn. 

Wat de binneninrichting betreft, is de elektriciteit gemoderniseerd, maar de nog uit te voeren onderzoeken zullen ongetwijfeld afwijkingen aan het systeem aan het licht brengen. De staat van de muren van het huis is het stadium van "vintage chic" voorbij :  een algemene modernisering is noodzakelijk! Hetzelfde geldt voor het loodgieterswerk en, op enkele uitzonderingen na, voor de raamkozijnen. De septic tank daarentegen voldoet aan de normen! Het regenwaterafvoersysteem moet alleen nog losgekoppeld worden.

 

De bijgebouwen
Het huis en de twee schuren worden gescheiden door een kleine doorgang die naar een achtergelegen weiland leidt die niet bij het huis hoort. De linkerschuur is een verlenging van de schuur van de buurman. Er is een kleine omheinde ruimte voor de schuren, waar één of twee voertuigen kunnen worden geparkeerd. De twee schuren, waarvan er één in feite een oud huis is waarvan alleen de open haard is overgebleven, hebben een vloeroppervlakte van respectievelijk 52 m² en 56 m². De constructie van het huis is bewaard gebleven met een buitenmuur van grijze bouwsteen (parpaings) die het dak aan de achterkant van de schuur ondersteunt. De daken zijn tweemaal gerenoveerd : een gedeelte is voorzien van eterniet golfplaten (asbesthoudend) en een gedeelte is voorzien van staalplaten. Het oudste gedeelte betreft leisteen en in goede staat. De grotere schuur heeft een werkplaats en een hooizolder, de kleinere schuur is een grote open ruimte met een schuurdeur naar de voor- en achterkant.

 

Een grote boomgaard en een prachtig uitzicht
Het grote perceel van 3.600 m² is toegankelijk via de schuren en ligt op het noordoosten. Het is afgebakend en omheind aan 3 zijden, aan zijden met prikkeldraad en aan een zijde met een haag. Slechts één kant moet nog omheind worden, wat zal gebeuren voor de verkoop. Een klein deel van het land kan beperkt gebruikt worden omdat hier het afvloeiveld van de septictank ligt. Er is een stuk ‘tuin’ en tenslotte een boomgaard met verschillende fruitbomen, zoals appel, kers en kastanje (naarmate het seizoen vordert zullen we meer fruitsoorten herkennen).

De omliggende woningen woden semi-permanent bewoond. Het gehuchtje is rustig en tamelijk geïsoleerd, met weinig verkeer, afgezien van de enkele plaatselijke bewoners. Het is gelegen op de top van een heuvel, met een prachtig uitzicht over het landschap aan beide zijden van de weg. Het terrein van het woonhuis is tot een minimum beperkt met een omheinde tuin aan de voorzijde en een kleine omheinde tuin met een septic tank aan de achterzijde.

 

Voorzieningen
De plaatselijke voorzieningen zoals een bakkertje en kleine supermarkt in La Croisille liggen op 5 minuten rijden en het ligt op 15 minuten van het dorp met voorzieningen en het zwemmeer van Châteauneuf-la-forêt en op 40 minuten van het centrum van de stad Limoges.

Meer informatie ontvangen van deze woning?

Vul uw gegevens in en ontvang:
- Kenmerken
- Plattegrond

Vraag stellen of een (thuis)bezichtiging plannen?

Dit kan ook via WhatsApp of email

Kenmerken

Plaats:
La Croisille sur Briance
Aantal badkamers:
1
Afstand tot dorp:
Minder dan 10 minuten
Aantal toiletten:
1
Ligging:
In/nabij gehuchtje
Sanitaire voorzieningen:
Bad, Wastafel, Toilet
Oppervlakte:
3.794 m2
Nutsaansluitingen:
Water, Elektra, Telefoon
Type:
Klusproject
Riool:
Septictank (conform)
Bouwperiode:
Tussen 1900 en 1950
Verwarming type:
Cuisinière, Centrale verwarming op hout
Woonoppervlakte:
90 m2
Aantal bijgebouwen:
2
Aantal kamers:
5
Bijgebouwen:
Schuur
Slaapkamers:
3
Overige voorzieningen:
Waterput

Energielabel

Foto's

Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging
Uitdaging