882 - Leuk huis!

Vicq sur Breuilh

Referentie: 882, Woonoppervlakte: 120 m2, Aantal kamers: 5

€134.500,=
  • (Inclusief makelaarscourtage)

Leuk huis!


Dit gerenoveerde stenen huis met 2 slaapkamers en een oppervlakte van 120 m² dateert uit het einde van de 19e eeuw en heeft veel karakter. Het ligt in een klein, rustig gehuchtje in de gemeente Vicq-sur-Breuilh, op ongeveer twintig minuten van het centrum van Limoges. Zeer goed onderhouden en volledig gerenoveerd en klaar voor bewoning.

Huis en aangrenzende schuur
Je komt het huis binnen aan de noordwestkant, direct in een eenvoudig ingerichte keuken (~25,5m²), met een nieuwe pelletkachel in de grote stenen open haard. Een openslaande deur geeft toegang tot de achtertuin op het zuidoosten. De balken van de oude lemen muren zijn bewaard gebleven om een symbolische scheiding te maken met de aangrenzende eetkamer (~17,5m²), die een massieve kastanjehouten vloer heeft en een open haard, hier decoratief, hoewel het rookkanaal nog aanwezig is. Deze ruimte geeft toegang tot de aangrenzende schuur, die omgebouwd is tot een lichte woonkamer (~26,5m²) met een mooie, nieuw gevoegde, authentieke stenen muur. 

 Op de eerste verdieping een grote overloop (of bureauruimte) van ongeveer 14 m², met  toegang tot een doucheruimte (~5m²) en een apart toilet (~1,3m²), gevolgd door een eerste slaapkamer (~17,5m²) met een kledingkast en een opslagruimte en tot slot een grote slaapkamer (~17m²) die verbouwd is op de zolder van de voormalige schuur.  

Vanaf de overloop leidt een trap naar de zolder van ca. 11,5 m².  De elektrische boiler van 200 liter bevindt zich hier ook. Er is een kleine kelder onder de aangrenzende eetkamer.

Uitgevoerde werkzaamheden
De elektra en het sanitair zijn rond 2009 volledig vervangen, net als alle deuren en ramen, de muren zijn geïsoleerd, en er is een nieuwe septictank en een pelletkachel geïnstalleerd.

De tuin en bijgebouwen
Aangezien de gevelmuren van de gebouwen de kadastrale grenzen vormen, kun je de tuin alleen betreden via het interieur van deze gebouwen. Het terrein van 478 m² is volledig omheind, met een voortuin met een lage stenen muur met een hek en een dubbele entreepoort.

Er is parkeergelegenheid voor 2 auto's : aan de voorzijde en onder de bestaande carport. Deze houten constructie heeft een asbesthoudend dak. Het is mogelijk, onder vorbehoud van verkrijgen van een vergunning, om deze constructie uit te breiden of om te bouwen tot een volledige garage. 

Aangrenzend aan de woning biedt de achtertuin toegang tot de voormalige broodoven, waarvan het bakhuis is omgebouwd tot bijkeuken (ongeveer 5,5 m²). Aan de andere kant van de tuin wordt een afdak met een stalen dak gebruikt om hout op te slaan en een afgesloten ruimte wordt gebruikt om pellets voor het keukenfornuis op te slaan. De rest van de tuin is aangelegd met pleintjes omringd door borders en kleine paadjes. Een hoge cederhaag scheidt de tuin van de aangrenzende achtertuin. De aan de recterzijde gelegen schuur behoort niet tot het geheel. Deze wordt zelden gebruikt. 

Bereikbaarheid en voorzieningen
Het dorp Vicq-sur-Breuilh, waartoe de woning behoort, heeft alle noodzakelijke voorzieningen (bar, restaurant, auberge etc.) en openbare voorzieningen zoals een kleuter- en basisschool, postkantoor, etc.. Het  duidelijk grotere dorp Magnac-Bourg voorziet in een grote supermarkt met tankstation, garage, restaurant enzovoort. Het winkelgebied aan de zuidkant van de stad Limoges, de zone commerciale de Boisseuil, ligt op 15 minuten afstand en de internationale luchthaven op ongeveer 35 minuten.

Meer informatie ontvangen van deze woning?

Vul uw gegevens in en ontvang:
- Kenmerken
- Plattegrond

Vraag stellen of een (thuis)bezichtiging plannen?

Dit kan ook via WhatsApp of email

Kenmerken

Plaats:
Vicq sur Breuilh
Aantal toiletten:
1
Afstand tot dorp:
Minder dan 10 minuten
Sanitaire voorzieningen:
Douche, Wastafel, Toilet
Ligging:
In/nabij gehuchtje
Nutsaansluitingen:
Water, Elektra, Internet, Telefoon
Oppervlakte:
478 m2
Riool:
Septictank (conform)
Type:
Bewoonbaar
Verwarming type:
Open haard, Pelletkachel(s), Elektrische verwarming
Bouwperiode:
Voor 1900
Aantal bijgebouwen:
3
Renovatie periode:
2009
Bijgebouwen:
Berging, Carport
Woonoppervlakte:
120 m2
Overige voorzieningen:
Broodoven
Aantal kamers:
5
Geschat energieverbruik:
223
Slaapkamers:
2
Geschatte emissie:
7
Aantal badkamers:
1
Theoretische energiekosten:
tussen € 1.590 en € 2.190 per jaar

Informatie over milieurisico's voor dit dorp is te vinden op https://www.georisques.gouv.fr

Energielabel

Foto's

Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!
Leuk huis!