Terug Ervaringen

Michel en Annemarie

Na jaren op vakantie in Frankrijk te zijn geweest, kwamen we een keer terecht in de Limousin. Wat een rust en wat een prachtige omgeving. We werden gelijk verliefd op de streek met zijn bossen, heuvels en meren. Tijdens onze uitstapjes zagen we regelmatig huisjes te koop staan, en we vroegen ons af of dat ook voor ons iets zou zijn, een huisje in Frankrijk.

Maar dan zie je ook gelijk beren op de weg. Hoe ga je dat doen, met de aankoop etc? En niet te vergeten de taal. En ga je het verhuren, en hoe ga je dat dan regelen? Thuis (zoals iedereen dat doet) op internet op verschillende sites gekeken. Er stond genoeg te koop, maar we wilden niet al te veel klussen, dus het huisje moest instapklaar zijn. Je ziet zoveel leuke huizen voorbij komen, dat je bijna alles aanklikt als favoriet. Dan ga je zoeken binnen een bepaald budget en vallen er weer veel af. 

Het jaar daarop in onze vakantie ( weer Limousin natuurlijk😀) weer rond gekeken, en op een regenachtige dag gewoon bij een Franse makelaar binnen gestapt.. we hebben een paar bezichtigingen gedaan, maar de huisjes waren toch niet wat wij zochten. Weer thuis op het internet en toen kwamen we 2ehuisinfrankrijk tegen. Dáár stonden ook leuke huizen op! En een Nederlandse makelaar! Ons oog viel al snel op “het verborgen huisje”. Dát wilden we graag bekijken. In Nederland een bezichtingingsafspraak gemaakt. We konden bijna niet wachten tot het zover was, maar moesten eerst nog werken. En zou het in die tussentijd verkocht zijn dan hadden we pech. Dus ook nog gekeken voor een ander huisje.

Tijdens onze vakantie in 2018 zijn we met Inge gaan kijken. Wat een mooi plekje! We hebben nog 2 andere huizen bekeken, maar bleven maar aan “het verborgen huisje” denken. Met  Inge zijn we later nog een keer gaan kijken. En toen was het zo beslist. We gaan ervoor! 

We konden overeen komen met de eigenaar en toen ging het allemaal heel snel. Nog in diezelfde vakantie het voorlopig koopcontract getekend. We hebben met Inge uren op het kantoor gezeten om alles door te nemen. Maar niks was te veel. We konden met al onze vragen bij haar terecht. En kwam het niet uit! Dan belde zij ons terug. Ook toen we al lang en breed terug waren in Nederland was er veel bel en mailcontact.

Drie maanden later zijn we terug gegaan om bij de notaris de akte te tekenen en waren wij officieel eigenaar! Uiteraard is Inge toen ook meegeweest. Ze heeft ons geholpen met alles overzetten van elektriciteit en verzekering . Ook daar weer met alle geduld onze vragen over beantwoord.

Zelfs 4 maanden na aankoop toen het even mis ging met EDF en het voor ons niet meer duidelijk was, konden we bij Inge terecht en werd het meteen geregeld. Nou als dat geen service is!! 👍🏻😃

Dus wij raden iedereen aan die een huis in de Limousin zoekt om op 2ehuisinfrankrijk te kijken. Samen met Inge en de rest van het team, vind je vast ook je droomhuis.

Vraag stellen of een (thuis)bezichtiging plannen?

Dit kan ook via WhatsApp of email

Nico en Loys
Na jaren van dromen over een (vakantie) huis in Frankrijk, hebben wij de knoop doorgehakt om op zoek te gaan naar een woning in Frankrijk. Tussen de wildgroei aan Nederlands en Franse makelaars kwamen wij op de site van 2ehuisinfrankrijk. Na het lezen van een aantal reviews was het vertrouwen gewekt, “dit zou wel eens een goede makelaar kunnen zijn”. Je koopt tenslotte een woning …
 
Herman en Marian
Na 21 jaar een vakantiehuis in de Limousin te hebben gehad, waar we heerlijke tijden met vrienden en familie hebben doorgebracht, hebben we om leeftijd en gezondheidsproblemen helaas moeten besluiten ons huis te verkopen. Een kennis heeft ons in contact gebracht met 2e huis in Frankrijk. Wij hebben de contacten eerst met Didier bij de taxatie en met Inge in het verdere verkooptraject als…
 
Mark & Ilse
Onze droom is uitgekomen. We zijn de trotse bezitters van een vakantiehuis in het buitengebied van het kleine, dromerige dorpje La Porcherie. Onze wens heeft jarenlang gesluimerd. We zochten een plek waar rust, stilte, ruimte, natuur en authenticiteit overheersen. Met behulp van Inge en haar kantoorgenoot Didier van Agence Franco Hollandaise (2ehuisinfrankrijk.com) is het gelukt. We hebben meerde…