Terug Ervaringen

Jan & Peter

Toen wij besloten om op termijn ons bedrijf te verkopen en ons in het buitenland te gaan vestigen, was nog niet duidelijk welk land dat zou worden.

De keuze viel op Frankrijk. Maar welke streek? Net als zovelen kwamen wij al surfend en zoekend op het internet de site van 2deHuisinFrankrijk tegen. De Limousin kenden we niet. Maar de site sprak ons aan, net zoals de prijzen van de aangeboden huizen….Voor ons zou het geen tweede huis moeten worden maar een permanente plek. Dat had natuurlijk invloed op de eisen die we stelden. Een informatieverzoek leidde tot een telefonisch contact met Inge. Er zouden er nog vele volgen. Maar al bij het eerste contact voelden wij ons prettig. Inge was open en eerlijk, luisterde naar onze wensen. Wanneer wij belangstelling toonden voor een huis, kon zei heel ruiterlijk zeggen: “Dat lijkt me eerlijk gezegd niet geschikt, want….” En dan kwam er een plausibele reden.

In november dan toch maar eens live rondkijken in de Limousin in plaats van op een scherm. Het was mistig en kil, maar we vielen als een blok voor de natuur, die ons in schitterende herfstkleuren stond toe te stralen.

We maakten kennis met Didier die ons twee dagen lang onvermoeibaar rond heeft gereden en huizen heeft laten zien. Erg prettig dat hij vloeiend Engels spreekt. Een huis was voor ons favoriet. Helaas was de verkoop van ons bedrijf nog niet rond en werd het huis verkocht aan anderen. Toen we onze teleurstelling lieten blijken aan Inge, riep zij:   ” Het komt altijd goed!” en dat is het gekomen. In maart zijn we weer gaan kijken. Door stom toeval overnachtten we 4 nachten in de gîte van een huis dat we wilden bezichtigen. Niet onze eerste keuze vanaf internet. Maar toen we er binnenstapten voelden we allebei: dit is hem. Ter plekke de bieding gedaan en een overeenkomst gesloten. Dan voelt het toch heel anders als je weer in de gîte slaapt waarvan je weet dat die over 4 maanden van jou is.

Inge heeft ons door het hele proces geleid en ons op zaken geattendeerd waar we zelf niet aan gedacht hadden. Zo was er het verschil tussen het Franse en Nederlandse erfrecht, dat er toe geleid heeft dat we uiteindelijk nog in Nederland getrouwd zijn.

We zijn zeer content met ons nieuwe leven hier en zijn erg tevreden over de deskundigheid, openheid,  alertheid en ondersteuning en het geduld van het hele team van 2deHuis. Die stap extra die zij zetten, daar gaat het om!

Vraag stellen of een (thuis)bezichtiging plannen?

Dit kan ook via WhatsApp of email

Na een jarenlange zoektocht naar een perfect vakantiehuis in Frankrijk, troffen wij op de site '2e huis in Frankrijk' ons droomhuisje aan. Een spannende tijd brak aan ga je serieus kopen en heb je voldoende kennis om dat allemaal te gaan regelen in Frankrijk? Die twijfel was achteraf niet nodig. Wij troffen een huis, dat voldeed aan alle verwachtingen en een makelaar die alles geweldig voor ons he…
 
Radio interview Radio 1
NPO radio 1In Nederland hebben we te maken met de grootste stijging van de huizenprijzen in 20 jaar. Het kopen van een starterswoning in Nederland is nagenoeg onmogelijk met de huidige woningprijs, maar waarom zou je eigenlijk in Nederland blijven? Door de coronacrisis werken we allemaal vanuit huis en dat dit na de crisis zo blijft is aannemelijk. Dan kunnen we eigenlijk net zo goed naar het zonn…
 
Tinus Stille
Na ongeveer 5 jaar serieus en minder serieus zoeken naar een 2e huis in Frankrijk, kwamen Gea en ik op de website van 2e huis in frankrijk terecht . Wij selecteerden vijf woningen . Een jaar daarvoor hadden wij hetzelfde gedaan in France-Comte . Ook daar hebben wij mooie huizen c.q. plekjes bezichtigd. De afstand met Nederland was daarbij het voordeel 700 km voor ons, maar de omgeving viel ons teg…